Sumbangan Amal Jariah Bagi Program Harian Berbuka Puasa & Morey Sempena Bulan Ramadhan 1433H / 2012M

Ruj : PKPPI / 2012 / 16

20 Jun 2012M
30 Rejab 1433H

Assalammualaikum W.B.T

Y.Bhg. Tan Sri / Dato / Datin / Tuan / Puan

Sumbangan Amal Jariah Bagi Program Harian Berbuka Puasa & Morey Sempena Bulan Ramadhan 1433H / 2012M

Dengan segala hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.

2. Dimaklumkan bahawa pihak Persatuan Kebajikan Pekerja-pekerja Islam dan Surau Ad-Deeniah akan menyediakan jamuan berbuka puasa dan morey sebagai antara aktiviti harian yang berkonsepkan amal jariah kepada masyarakat disekeliling PPUM. Merujuk program sama yang telah dijalankan pada tahun lepas, pihak persatuan telah menyediakan makanan bagi keperluan di antara 400-500 orang pada setiap hari. Jumlah ini termasuk staf yang bekerja pada waktu malam, pelawat, masyarakat di sekeliling PPUM dan sebagainya. Kos yang dibelanjakan pada setiap hari adalah dianggarkan RM2000-2500 dan ia boleh meningkat berdasarkan keadaan ekonomi semasa.

3. Sehubungan dengan itu pihak PKPPI dan Surau Ad Deeniah ingin memohon sumbangan daripada Y.Bhg. Tan Sri/ Dato’ / Datin/ Tuan/ Puan bagi sama-sama kita menjayakan program tersebut sepanjang ramadhan nanti. Semoga Allah merahmati kita dan mendapat ganjaran pahala ramadhan sebaiknya di atas sumbangan yang diberikan.

4. Kerjasama dan sokongan daripada Y.Bhg Tan Sri/ Dato’/Datin/ Tuan/ Puan di atas sumbangan tersebut adalah didahului dengan ucapan ribuan terima kasih. Borang sumbangan amal jariah boleh didapatkan dari pkppi.ummc.edu.my untuk makluman dan tindakan selanjutnya.


Hisyamuddin Bin Bahari
Yang Di-Pertua
Persatuan Kebajikan Pekerja-pekerja Islam
Pusat Perubatan Universiti Malaya